• Gratis offerte!
  • Info@colorizedeco.be
  • Via Whatsapp 0471/74.00.97
  • Offerte binnen de week!
  • 7/7 bereikbaar, 09u - 18u

Schrijnwerk

Uw buitenschrijnwerk binnen heeft onderhoud nodig, maar nog veel belangrijker is uw buitenschrijnwerk. Dit moet de Belgische wisselvallige weersomstandigheden trotseren, het ene seizoen na het andere.

Over het algemeen geldt de regel voor schrijnwerk buiten: een onderhoudsbeurt om de 2 jaar. Niemand doet dit natuurlijk, tegen adviezen in. Met de producten die tegenwoordig op de markt zijn kan je dit wat uitstellen, eventueel naar een 4 a 5 jaar. Maar dan is het echt nodig en zo lang kan je enkel bij witte en lichte of pasteltinten uitstellen

.

Een gouden tip: Heb je een voorkeur voor donkere kleuren, hou je dan toch maar aan de 2 jaar regel. UV straling tast donkere kleuren veel harder aan, de hitte wordt geabsorbeerd in plaats van weerkaatst en dit kan zorgen voor barsten en scheuren, niet alleen in de verflaag maar in het hout zelf!

 

schrijnwerk wordt tegenwoordig ook geplaatst in staal en aluminium, denk maar aan sectionaalpoorten, en verschillende kunststoffen zoals PVC.

Deze kunnen ook onderhouden worden. Desondanks de duurzaamheid van deze materialen, worden deze ook aangetast in hun kleur door de UV stralen, zure regen en aantasting door harsen wanneer er veel begroeiing in de buurt is. Deze stoffen vragen wel om meer gespecialiseerde behandelingen, maar Colorize komt deze met de juiste know how uitvoeren.